Sport

Obama: Jokić je zvijer, a Srbija me na Olimpijskim igrama učinila nervoznim (VIDEO)

Barak Obama, nekadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, poznat je kao veliki ljubitelj košarke.

U razgovoru sa Tajrisom Halibartonom, govorio je o duelu između Srbije i Amerike u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, u kojem su Amerikanci slavili u samoj završnici. Jedan od najomiljenijih američkih predsjednika sa puno poštovanja je govorio o Nikoli Jokiću i cijeloj srpskoj ekipi, prenosi Sport Klub.

„Srbija me učinila nervoznim. I trenera Kera sigurno. Gledajte, Jokić je zvijer. On je i pametan i efikasan i veliki je. Ima viziju kao Leri Bird ili Arvidas Sabonis. Ima nevjerovatnu meku ruku. Tu su bili i drugi momci, koji su sjajno pogađali sa distance“, rekao je prvi čovjek Amerike od 2009. do 2017. godine.


Priznao je da se u jednom trenutku uplašio za konačan ishod.

„Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam vidio da postoji mogućnost za to. Posebno kada je bilo 15 razlike u trećoj četvrtini. Bilo je stresno, a recimo tek negdje na dva minuta prije kraja sam znao da ćemo da pobijedimo“, naglasio je Obama, javlja Sport Klub.

 

Za ključnog čovjeka za pobjedu je istakao centra Filadelfije.


„Embid je odigrao veoma dobro. Našao je neku dodatnu motivaciju kada je tu Jokić. Entoni Dejvis je odličan, ali ne može da se nosi sa Jokićem. Sve se dobro završilo“, zaključio je Obama.

Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog