Vijesti

Glavni grad Srpske najbolja destinacija svijeta za 2025.

Sarajevo koje je po Ustavu Republike Srpske njen glavni grad, prema izboru čitalaca National Geographica zvanično je proglašeno najboljom destinacijom svijeta za 2025. godinu.

Naravno, radi se o Sarajevu glavnom gradu države Bosne i Hercegovine.

Frontal inače nema običaj i naviku da objavljuje netačne vijesti koje će nam donijeti klikove, ali ovo je savršena ilustracija kako se sa istinom možemo poigrati.

"Zvanično je: Sarajevo je naš pobjednik po izboru čitalaca za 2025. godinu", napisali su na Instagram stranici National Geographic Travel.

National Geographic je organizovao glasanje na Instagram stranici koje je trajalo do 17. oktobra, a najviše glasova dobilo je upravo Sarajevo. Tako se Sarajevo našlo na listi od 25 destinacija za 2025. godinu koje preporučuju.
“Sa vjekovnom istorijom utkanom u njegovu prirodnu ljepotu, nije ni čudo kako je ovaj kosmopolitski glavni grad toliko voljen. Isplanirajte posjetu da probate šta nude lokalne tržnice, prošetajte duž rijeke Miljacke i upijte u sebe zadivljujuće scene koje ovaj grad nudi.”

"Ljubitelji vina mogu probati poznate domaće sorte Žilavku, Blatinu ili Vranac. Avanturisti mogu ići na rafting rijekom, alpsko skijanje ili pješačiti do jednog od najveličanstvenijih evropskih slapova", navodi se u preporukama National Geographica za posjetu Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

U konkurenciji su kao finalisti ovog izbora bili i gradovi kao što je Ho Chi Minh City (Vijetnam), New Orleans (SAD), Bodrum (Turska) i Cusco (Peru).

Frontal

 

Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog