Sport

Jokić: Uživao sam igrajući za Srbiju, svaki igrač mora to da iskusi (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić izjavio je na konferenciji za medije Denver nagetsa da bi svaki igrač trebalo da iskoristi priliku i zaigra za nacionalni tim ukoliko mu se pruži prilika.

Posle reprezentativnih obaveza i zasluženog odmora, Nikola Jokić se vratio u Denver.

Ponovno okupljanje ekipe desilo se na danu za medije, gde su igrači fotografisani i davali izjave za medije.

Jedno od prvih pitanja za Jokića na konferenciji za medije bilo je vezano za rano ispadanje od Minesote u drugoj rundi NBA plej-ofa, što je omogućilo ranije uključenje u reprezentativne obaveze. Da li mu je zauzeto leto nešto oduzelo?

"Ništa nije oduzelo jer sam zaista uživao igrajući za reprezentaciju, igrajući za svoje prijatelje, predstavljajući svoju zemlju, svoj rodni grad, porodicu. Mislim da je to sjajno iskustvo i mislim da bi svaki igrač koji ima priliku to da uradi trebalo to da iskoristi. To je potpuno drugačije takmičenje. U suštini, svaka utakmica je važna. Ako izgubiš, ideš kući. Mislim da je zaista, zaista zanimljivo", rekao je Jokić.



Novajlija u timu je bivši MVP Rasel Vestbruk.

"Mislim, naravno, nismo imali dobar odnos na terenu. Mnogo smo se svađali i pričali jedan drugome, ali sada znam ko je on malo bolje van terena. Sjajan saigrač, vokalni lider, momak koji voli da sluša i koji želi da prati u teretani. Mislim da je sjajan igrač za nas i mislim da će nam doneti mnogo dobrih stvari", istakao je Jokić.

Osvajač tri MVP zvanja je upitan kako pronalazi motivaciju iz sezone u sezonu.

"Nije toliko do motivacije, više je do poštovanja ekipe. Jer sve može lako i brzo da se okrene. Uživanje sa timom. To je moja motivacija", naveo je "Džoker".

Uporedio je osvajanje olimpijske medalje za Srbiju i prstena sa Denverom.

"To je slično i drugačije. Osvojiti nešto prvi put ikada za ovu organizaciju i za mene lično, naravno da je posebno. Igranje za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, jedinstvene osećaje. Igranje sa prijateljima s kojima sam odrastao, igrao sam protiv njih od kad smo imali 13, 14 godina, sada se takmičimo za nacionalni tim protiv najboljih na svetu", pojasnio je Jokić.

Njegov glavni saigrač Džamal Mari je produžio ugovor.

"On je moj partner u zločinu i prošli smo kroz mnogo toga. Imali smo velike pobede, velike poraze, i srećan sam što je ostao s nama. Nadam se da ćemo napraviti još malo istorije zajedno, hajde da to tako kažemo", zaključio je Jokić.

 

Izvor: rts.rs/b92.net
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog