Sport

Zvezda "pregazila" Partizan u 174. derbiju, het-trik Endiajea (VIDEO)

Crvena zvezda je u Humskoj pobedila sa 4:0, što je najubedljiviji trijumf crveno-belih na gostovanjima u "večitim" derbijima ikada ostvaren.

Uprkos tome što na deset prethodnih utakmica nije pobedila u "Humskoj", Zvezda je imala ulogu favorita pred 174. večiti derbi, koju je u potpunosti opravdala.

Nametnuli su se igrači Zvezde od samog starta i iako nije bilo većih prilika u prvih 25 minuta, bilo je samo pitanje vremena kada će popustiti koncentracija defanzivaca domaćih.

Nespretno igranje rukom Kovača donelo je Zvezdi penal posle konsultacije sa VAR sobom, a Endiaj je rutinski realizovao jedanaesterac i ispostaviće se na taj način napravio uvod za jednu od najboljih partija u crveno-belom dresu.

Imao je Partizan dve prilike da izjednači preko Jurčevića i Natha, ali je izostala bolja realizacija i nešto više sreće.



Kada je delovalo da će Zvezda sa golom prednosti na odmor, Partizanova odbrana je ponovo popustila, što je iskoristio Silas da postigne prvenac u novom dresu.

Menjao je Stanojević na poluvremenu, ali mu izmene nisu donele mnogo toga, s obzirom na to da su crno-beli odigrali još slabije u nastavku.

To se međutim ne može reći za Endiaja, koji je prvo u 55. minutu rutinski realizovao dodavanje Elšnika kom je prethodio sjajan prodor Slovenca, da bi deset minuta kasnije kompletirao het-trik na asisteniciju Pruceva.

Do kraja je Partizan pokušao da ublaži poraz, ali je Zvezda bez većih problema zatvorila sve prilaze svom golu i uspela da završi meč bez primljenog gola.

Razlika u kvalitetu bila je evidentna, zbog čega je Zvezda uostalom i imala ulogu favorita kao retko kada, makar u skorijoj istoriji. Međutim, ostaje utisak da je izostalo veće zalaganje crno-belih koji su izgledali kao da su se pomirili sa porazom još u svlačionici.



Osim rezultata, Milojevića može da raduje i partija mladog Maksimovića koji je odigrao veoma dobar meč, pokazavši da Zvezdin trener može da računa na njega u nastavku sezone.

Sa druge strane istakao se jedino Zubairu koji je puno pretrčao i u nekoliko navrata uspeo da namuči odbranu rivala. Međutim, osim želje, izostala je i ideja igri Partizana, koji je bio gotovo bezopasan.

Zvezda sada ima 11 bodova više od najvećeg rivala, uz doduše utakmicu više, i deluje da je Partizan već sada ispao iz trke za titulu.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog