Sport

Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao - Crvena zvezda je opet u Ligi šampiona! (VIDEO)

Igraće se ponovo Liga šampiona u Ljutice Bogdana! Crvena zvezda je u grotlu Marakane i pred više od 50.000 navijača uspela da sruši Bode, nadomesti zaostatak iz prvog meča i domogne se četvrtog nastupa u elitnom takmičenju u poslednjih šest godina.

CRVENA ZVEZDA – BODE GLIMT 2:0 (1:0)
Duarte 26, Spajić 58


Bilo je skepticizma, čak i uzdizanja protivnika u nebesa posle pobede u Norveškoj, međutim, na kraju je ponovo Vladan Milojević odneo pobedu i pokazao da zna kako se igraju ovakve utakmice, pogotovo u kvalifikacijama…

U odnosu na duel u Bodeu, Zvezda je izgledala totalno drugačije i od starta zaigrala “njihovu igru”. Jak presing na poslednju liniju i neverovatan pritisak sa tribina, uticali su na to da se gostima “odseku” noge i budu onemogućeni u nameri da se iz Beograda vrate neporaženi.

Mirko Ivanić je u uvodnom delu meča bio najubojitiji, delio lopte, menjao stranu, a u 7. minutu je malo falilo da iz drugog plana matira Haikina. Ubrzo je i Hvan oprobao udarac sa distance, međutim, golman je na jedvite jade sprečio da lopta odsedne u mreži.

Nastavila je Zvezda da plete mrežu ispred gola Norvežana, a kada je Milson u 26. minutu oboren na ivici kaznenog prostora i sudija dosudio jedanaesterac – bilo je jasno da će ovo biti crveno-belo veče. Sjevold je neoprezno reagovao i oborio reprezentativca Angole, a odgovornost preuzeo Bruno Duarte i pogodio!



Rutinski je izveo najstrožu kaznu i u pravi čas doveo Zvezdu u vođstvo…

Nisu se zaustavili izabranici Vladana Milojevića, samo par minuta kasnije je i Piter Olajinka mogao udarcem glavom da prevari Haikina, ali na putu ka mreži se isprečila prečka.

Interesantno, Zvezda je na poluvreme otišla sa čak 10 šuteva na gol rivala, naspram jednog jedinog Bodea, koji se totalno izgubio u beogradskoj džungli.

Ostavio je Milojević isti sastav i na startu drugog dela, a već u prvom napadu je Olajinka zapretio i razgalio publiku. Čuvala se Zvezda opasnih kontri Bodea, a tome u prilog ide i fanatična pomoć Bruna Duartea svojoj odbrani, pa se neretko moglo videti kako se Brazilac nalazi na svojoj polovini.

I taman kada su se gosti malo opustili i počeli da povremeno prete – hladan tuš! Elšnik je sjajno izveo udarac iz ugla u 58. minutu, a kapiten Uroš Spajić na dobro poznat način udarcem glavom zakucao loptu u gol za 2:0 i eksploziju na tribinama.



To je bio i kraj Bodea, kome ni iznenadna provala oblaka nije pomogla da značajnije zaprete i ugroze besposlenog Ilića…

Pokušao je Milojević da zatvori utakmicu uvođenjem Dalsija umesto Olajinke, dok je Šerif zamenio izmorenog Duartea, ali napadi iz očaja Bodea su se samo nizali u poslednjih desetak minuta, pa se do kraja čekao samo poslednji zvižduk francuskog arbitra da označi ogromno slavlje povodom novog ulaska u Ligu šampiona!

A, kada se to desilo… Stadion je eksplodirao – Zvezda je uspela, Vladan Milojević uspeo!



Počelo je sa Krasnodarom u Ligi Evrope, nastavilo se sa Salcburgom i Jang Bojsom u Ligi šampiona, a povratak na klupu srpskog šampiona bio je pravi znak za ono što je usledilo.

Danas od 18.00 časova biće održan žreb novog formata elitnog takmičenja, a Zvezda će dobiti osam rivala, protiv koji će odigrati na Marakani četiri utakmice, odnosno četiri u gostima bez mogućnosti revanša.


Zasluženo!

Crvena zvezda: M. Ilić – Mimović, Điga, Spajić, Seol – Hvan, Elšnik – Olajinka (od 72. Dalsio Gomes), Ivanić (od 86. L. Ilić), Milson (od 62. Puma) – Duarte (od 72. Endijaje).

Bode Glimt:  Haikin – Sjovold, Bjortfut, Gundersen, Bjorkan – Evjen, Berg, Fet (od 74. Saltnes) – Mata, Heg (od 66. Zinkernagel), Hauge.

 

Izvor: meridiansport.rs
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog