Sport

Borac na korak od najvećeg uspjeha u istoriji kluba

Fudbalsko ljeto kakvo Banjaluka, Republika Srpska i BiH ne pamte! U izvođenju čudesnog Borca iz Banjaluke i izabranika Mladena Žižovića.

Šampion BiH igra evropsku sezonu iz snova i na pragu je senzacionalnog plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Ostao je još jedan veliki korak, ali moguć. Banjalučani su sinoć spartanskim požrtvovanjem i borebnošću izborili remi bez golova u Budimpešti protiv Ferencvaroša (0:0) i imaju šansu za čudo u revanšu pred svojim navijačima.

Ima Borac osiguran istorijski plasman u Ligu konferencije, ali sada se ukazala nevjerovatna šansa za još veći uspjeh.

Tamo gdje su prethodnih godina gubili Crvena zvezda i Čukarički, Borac je ostao neporažen. Fanatičnom borbenošću cijelog tima su Krajišnici ulivali nervozu u redove favorizovanog Fradija i sa svakom dobrom odbranom su im rasla krila samopouzdanja.

Prvi među jednakima je bio srpski golman Filip Manojlović. Čuda je radio nekadašnji Zvezdin fudbaler na golu Banjalučana. Počevši do 26. minuta kada je zaustavio udarac Knustera pa preko nakdoknade prvog poluvremena kada je zaustavio zicer Varge. Imao je i Borac sjajnu šansu da povede u prvom poluvremenu preko Savića ali je i mađarski golman Dibuš bio na visini zadatka.

Dodao je Ferencvaroš gas u drugom poluvremenu, probao još jače da napadne ali je Manojlović začarao mrežu. Skinuo je prvo šut Ben Romdanea, a u dubokoj nadoknadi vremena i pokušaj Boržesa. “Ginuli” su gostujući fudbaleri za svaku loptu, branili se nadljudskim naporima i odoljeli.

Konačna odluka pada u revanšu za sedam dana. Borac će tražiti istorijsku pobjedu u paklenoj atmosferi. Banjaluka od sinoć odbrojava sate i minute do sljedećeg četvrtka. Ljuta Krajina sprema pakao mađarskom velikanu.

 

Foto: ZSOLT SZIGETVARY/EPA
Izvor: mozzartsport.com 
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog