Sport

Njemačka i Španija u finalu prije finala

Možda jeste poštapalica i možda je od količine upotrebe ta fraza izgubila na značaju, ali prvi meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u Njemačkoj između domaće selekcije i Španije zaista je finale prije finala.

Španci su se prema prikazanoj igru u dosadašnjem dijelu šampionata izdvojili od ostalih ekipa, čini se kao da se reprezentacija selektora Luisa de la Fuentea nalazi u najboljoj formi, ali Njemačka nikada nije za potcjenjivanje, pogotovo kada igra na domaćem terenu.

"Očekuje nas susret dvije vrhunske ekipe, ali ne mogu da kažem da će onaj ko trijumfuje večeras osvojiti EVRO, mada sam apsolutno siguran da moji igrači imaju potencijal za to. Nijednog od njih ne bih mijenjao ni za šta na svijetu i onu su za mene najbolji. Međutim, fudbal je takva igra da ne pobjeđuju uvijek onaj ko je kvaltetniji već zavisi kako se odvijaju stvari na terenu", rekao je De la Fuente i dodao:

"Njemačka je veliki tim, ima sjajne pojedince i uz to će uz sebe imati veliku većinu navijača na tribinama. Oni u tome vide svoju prednost, mi se nadamo da će im to stvoriti pritisak i da ćemo uspjeti da iskoristimo to".

Optimizam oko sebe širi i selektor domaćeg sastava, Julijan Nagelsman koji tvrdi da njegovi igrači imaju potencijal da stignu do same završnice Evropskog prvenstva.

"Španija je vrhunska ekipa i sa mnog pažnje pristupamo večerašnjem duelu, kao što to, uostalom, radimo i protiv bilo kog drugog protivnika. Moramo imati na umu da ovo nije finale, ma koliko neki smatrali da će, uz našu pobjedu, poslije ove utakmice sve biti lakše na putu do osvajanja titule. Ne, ovo je četvtrfinale i tako se postavljamo. Imamo mnogo samopouzdanja i nadamo se da ćemo pobijediti", rekao je Nagelsman.

EVRO 2024, četvftfinale

petak

Njemačka – Španija 18.00
Portugal – Francuska 21.00

subota

Engleska – Švajcarska 18.00
Holandija – Turska 21.00 

 

Izvor: tvarenasport.com
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog