Sport

Nešto je trulo, a nije Danska - Srbija završila učešće na Evru

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno u duelu sa Danskom 0:0 u poslednjem meču grupne faze na Evropskom prvenstvu. Srbija je završila takmičenje na Evru.

Fudbaleri Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu. Nakon tri kola u grupi C Srbija je poslednja sa dva osvojena boda.

Utakmica Srbije i Danske nije bila ona u kojoj su viđene šanse i odlični timski ili individualni potezi, ali je sve i dalje puno emocija. Danska je upisala još jedan remi i plasirala se u osminu finala. Prolaz u narednu rundu Dancima bio najvažniji, što su i ostvarili.

Srbija nije u potpunosti igrački razočarala fudbalsku javnost, a utisak je da je malo nedostajalo da se domogne eliminacione runde. To malo naziva se efikasnom igrom napadača i sinhronizovanim akcijama od početka do kraja terena gde se nalazi protivnički gol.

Reprezentacija Srbije nije uspela da pronađe pravi ritam protiv Danaca, najveći problem bio je u tranzicionoj igri, odnosno veznom redu koji nikako nije uspeo da poveže igrače na svojoj i protivničkoj polovini. Istini za volju, Danci nisu bili agresivni u defanzivi, ali su itekako igrali disciplinovano i kompaktno branili prostor.

Igrači selektora Dragana Stojkovića bili spori na početku utakmice i prikazali su bolju igru u drugom poluvremenu, a rizik sa tri napadača u finišu nije doneo rezultat. Srbija će još čekati prvi trijumf na Evru, jer posle remija sa Danskom odlazi kući.

Na tebli grupe C Engleska ima pet bodova, Danska je druga sa tri boda, koliko ima i treća Slovenija, dok je Srbija poslednja sa dva boda.

Jedna od nesvakidašnjih stvari se dogodila u grupi C. Selekcije Danske i Slovenije su završile sa po tri boda, imaju isti međusobni skor, istu gol-razliku i broj žutih kartona. Međutim Danci su završili ispred Slovenaca u kvalifikacijama, te je to bilo presudno za konačni plasman. Da sve još bude zanimljivije Danska je igrala sa Slovenijom i u kvalifikacijama, a imali su isti broj bodova - po 22. Danska je bila prva u kvalifikacionoj grupi zbog boljeg međusobnog skora.

Danska će u osmini finala igrati protiv Nemačke.

Treće kolo:

25. jun: Engleska - Slovenija 0:0 (Keln)
25. jun: Danska - Srbija 0:0 (Minhen)

Konačna tabela grupe C:

1. Engleska 5 2:1 +1
2. Danska 3 2:2 0
3. Slovenija 3 2:2 0
4. Srbija 2 1:2 -1

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog