Sport

Srbija na 0/3 – vrijeme je za prvu pobjedu protiv Danske

Fudbaleri Srbije će odmjeriti snagu protiv Danske, u okviru trećeg kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Radi se o odlučujućoj utakmici, koja će da odgovori na pitanje: Da li "Orlovi" idu u nokaut fazu ili će još jedan šampionat da se završi u grupnom dijelu takmičenja?

Protivnik je Danska, sa kojom se reprezentacija Srbije u istorili sastajala tri puta.

Najsvježije 29. marta 2022. godine, u prijateljskom susretu pred takmičenje u Ligi nacija.

Srbija je tada pretrpjela ubjedljiv poraz od 3:0, sastavi dvije selekcije su bili slični ovima koji su sada aktuelni, uz pojedine izmjene na po nekoj poziciji, kao na primjer u napadu, gdje je umjesto Kaspera Dolberga – Rasmus Hojlund i sitne rotacije u odbrani, dok je vezni red i tada i sada rezervisan za Kristijana Eriksena i Pjera Emila Hojbjerga.

"Orlovi" su tada igrali nešto otvoreniju utakmicu, napadali su, stvarali šanse, što je dalo i Dancima prostora za igru i tako su ostvarili ubjedljivu pobjedu.

Sada kada je ulog veliki za obje selekcije, očekuje se taktički zatvorenija utakmica.

Pored tog susreta, ove dvije selekcije su se dva puta sastajale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Srbija ne pamti po dobrom te kvalifikacije, pošto je završila iza Portugalije, Albanije i Danske sa samo četiri boda.

Pored lošeg rezultata, pamti se i albanski dron na "Marakani", zbog čega je između ostalog i prekinuta utakmica i dodijeljena pobjeda Albancima.

Tada je Danska u oba navrata lako savladala Srbiju, prvo u Beogradu sa 3:1, a potom na domaćem terenu sa 2:0.

Danska ima 3:0 skor u međusobnim pobjedama protiv Srbije, nekada Jugoslavija sastajala se sa Danskom sedam puta, u pet navrata je slavila Jugoslavija, dok su Danci upisali dvije pobjede.

Aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, najvjerovatnije želi da zaboravi 1984. godinu, kada je kao fudbaler "okusio" ubjedljiv poraz od Danaca (5:0).

Tokom turnira u Njemačkoj, Danska je dva puta uspjela da remizira, prvo sa Slovenijom (1:1), a potom i Engleskom (1:1), dok je Srbija pretrpjela poraz od Engleza (1:0), dok je sa Slovencima odigrala 1:1.

Vrijeme je za prvu pobjedu protiv Danske, onu najvažniju, koja može da odvede "Orlove" u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

 

Izvor: b92.net 
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog