Sport

Crvena zvezda u finalu pomela Partizan za sedmu ABA titulu (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona ABA lige pobedom nad Partizanom rezultatom 76:82 u trećem meču finalne serije.

Zvezda je u još jednoj neizvesnoj utakmici uspela da šesti put zaredom pobedi večitog rivala i prvim brejkom u finalnim serijama još od 2017. godine dođe do sedme titule regionalnog šampiona, čime su se izjednačili sa Partizanom.

Crveno-beli su zasluženo došli do trijumfa, nakon što su tokom gotovo čitavog meča održavali prednost stečenu u njegovom uvodnom delu.

Incident pre početka utakmice, zbog kog su susret propustili Lazarević i Naneli, više se odrazio na Partizan kome je nedostajalo više raspoloženih pojedinaca kako bi produžio seriju.

Loše procente šuta za tri, obe ekipe su prenele i u treći meč, a Zvezda je do početne prednosti došla pre svega zbog odlične realizacije za dva.

I jedni i drugi su imali problem sa građenjem sopstevnog reketa, što je rezultovalo velikim brojem ofanzivnih skokova.

Crveno-beli su odlično raspodelili poene, dok je Partizan u prvom delu u potpunosti zavisio od Alekse Avramovića koji je nakon dve blede partije pokazao koliko je njegova energija nedostajala crno-belima.

Domaći su nakon 20 minuta imali više ofanzivnih nego defanzivnih skokova, a stopostotan učinak sa penala ih je održao u igri.

U drugom poluvremenu je šut za tri poena nešto bolje poslužio večite rivale, a Partizan je uspeo i da na kratko dođe do prednosti nakon još jedne serije Avramovića.

Ipak, Zvezda je nakon toga ponovo uspela da uspostavi kontrolu nad mečom nakon što je sprečila ofanzivne skokove rivala, a na drugoj strani pogodila nekoliko trojki.



Pokušao je Partizan na početku poslednje četvrtine da smanji zaostatak, ali su crveno-beli novim trojkama uspeli da održe prednost.

Kako se meč bližio kraju, penal završnica je delovala sve izvesnije, a Partizan je ponovo u životu održavao ofanzivni skok.

Razigrao se u tim trenucima Ponitka, dok je Zvezda lošim izvođenjem penala dozvolila rivalu da se vrati u meč.

Međutim, Kevin Panter je serijom promašaja i faulova u završnici umnogome odmogao svom timu koji je ipak na četrdeset sekundi do kraja trojkom Avramovića stigao do tri poena minusa i šanse da se vrati u meč.

Ipak, u odsudnim momentima, Zvezdini igrači su bili precizniji sa penala, te je ekipa Janisa Sferopulsa došla do šampionskog naslova.

Najefikasniji u redovima novog prvaka bili su Gedrajtis i Mitrović sa po 12 poena, dok je Jago dodao 11 poena.

Partizan je predvodio Avramović sa 17 poena, dok je Anđušić upisao 13 poena.

Sferopulos je novom pobedom produžio svoj niz trijumfa nad Željkom Obradovićem na šest mečeva i došao do drugog osvojenog trofeja u sezoni nakon Kupa Radivoja Koraća.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog