Sport

Докторска дисертација Јокића, Денвер повео са 3:2 у полуфиналу Запада (ВИДЕО)

Јокић је меч завршио са 40 поена, 13 асистенција и седам скокова.

Преокренуо је Денвер серију полуфинала Запада и повео са 3:2 против Минесоте.

Била је ово уједно и прва победа једне од екипа пред својим навијачима. Славили су Нагетси са 112:97.

Никола Јокић је најбољи кошаркаш данашњице. Засијао је Сомборац пуним сјајем у ноћи када је примио своју трећу МВП награду,  довео своју екипу до великог преокрета у серији. Изгледало је након прве две уткмице да кошаркаши Денвера полако могу да се спремају за летовање, али екипа је од очаја стигла до шампионског сјаја.

Кренуо је Јокић од старта утакмице агресивно у нападу и нанизао 12 поена у првој четвртини (19 у првом полувремену). Вишеструки најбољи одбрамбени играч лиге, Руди Гобер, није могао ништа српском асу. Немоћно је гледао како Јокић постиже кошеве на све могуће начине.

На другој страни, Ентони Едвардс „нови Џордан“ како га зову амерички новинари, није могао да нађе свој ритам. Сјајно су га чували кошаркаши Денвера и натерали на очајан шут, 1/8 у првом полувремену. Минесоту је држао у животу сјајни Карл-Ентони Таунс.

Џамал Мари био је „тих“, забележивши само четири поена након првог дела игре.

Додали су гас кошаркаши Денвера у трећој четвртини и лако стигли до двоцифрене разлике. Доминирао је Јокић у трећој деоници, постигао је 16 поена, уз пет асистенција.

Изгледа да је Харисон Винд био у праву када је рекао да је Јокић као вештачка интелигенција. "Што више сазна о вама, што више игра против вас, што више пута се окуша против ваше одбране, то ће боље играти" и заиста је тако и било.

Није се Гоберу поновила чувена анегдота „брате, имам већ 47 поена“, али Јокић је меч завршио са 40 поена, 13 асистенција и седам скокова, без изгубљене лопте! Гордон је додао 18 уз 10 скокова, а Мареј 16.

У пораженој екипи Таунс је убацио 23 поена, Едвардс 18, Гобер такође 18, али без промашаја и уз 11 скокова.



Серија се сада сели у Минесоту где ће Денвер имати прву меч лопту за финале Запада.

 

Извор: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog