Vijesti

Načelnik Istočnog Starog Grada zemlju na Zlatištu nije prodao Arapima

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović potvrdio je da je opštinska zemlja na Zlatištu prodata privatnom licu ali na osnovu skupštinske odluke iz 2009-te godine.

Gašanović je rekao da nema odgovornosti Opštine zašto je taj lokalitet uz entitetsku granicu kasnije preporodavan i kupljen od strane sarajevskog preduzeća DOO Emirates, čiji je indirektni vlasnik šeik iz EAE i najavio tužbu protiv RTRS zato što je to objavljeno.

Odbornici SNSD-a u toj izrazito nerazvijenoj lokalnoj zajednici protive se bilo kakvoj prodaji opštinske zemlje, jer građani nisu vidjeli korist. Podsjećamo da su borci Istočnog Novog Sarajeva i Savez logoraša RS izrazili protest zbog prodaje zemlje koja je u ratu odbranjena uz velike žrtve i gdje je trebalo da bude postavljen krst u spomen stradalim Srbima.

Vanredna pres-konferencija sazvana zbog kako su rekli u Opštini dezinformacija o prodaji zemljišta u Istočnom Starom Gradu zapravo je potvrdila da je skoro 36 dunuma na Zlatištu prodato 2011-e. Načelnik opštine prodaju opravdava teškom finansijskom krizom i izostankom podrške Vlade a odgovornost prebacuje na odbornike koji su to odobrili.

- Kako imamo tu odluku iz 2009. o prodaji zemlje na Zlatištu, Hreši i Bulozima koju potpisao tadašnji predsjednik SO iz SNSD-a, mi smo pristupili prodaji, bila licitacija javio se Četković Vlado iz Istočnog Sarajeva, kaže Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad.

Zemljište je prodato za 300 000 maraka a novac uložen za infarstrukturu na Trebeviću. Odbornici opozicionog SNSD-a kažu da građani nisu vidjeli pretjeranu korist od tog novca.

Glas protive prodaje zemljišpta na Zlatištu ranije su digli borci iz Istočnog Novog Sarajeva jer su u ratu odbranili taj prostor, dok borci iz Istočnog Starog Grada hvale načelnika Boju Gašanovića ali tvrde da nisu znali ništa o prodaji.

Bojo Gašanović optužio je SNSD za blaćenje ljudi, Vladu RS za maćehinski odnos prema opštini a TV RS za kako je rekao neodgovorno informisanje. Zaboravio je da kaže da je odbijao naše pozive da govori o razlozima prodaje zemlje.

Načelnik Istočnog Starog Grada požalio se novinarima da opština nema dom zdravlja, policijsku stanicu, centar za socijalni rad i da u ovoj godini nije dobila ni marku iz republičkog budžeta kao izrazito nerazvijena opština.

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog