Vijesti

SP: Fantastičnom Bekriću bronza! (Video)

Reprezentativac Srbije Emir Bekrić osvojio je bronzanu medalju u finalu trke na 400 metara s preponama, na SP u Moskvi.

Bekrić je fantastičnim rezultatom od 48.05 sekundi osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici u Moskvi. On je osvajač druge medalje za Srbiju na ovom šampionatu, a ovim rezultatom je oborio nacionalni rekord drugi put u dva dana.

Džehju Gordon sa Trinidada i Tobaga je osvojio zlato sa vremenom 47.69, najboljim rezultatom sezone. Majkl Tinsli izgubio je trku za samo jednu stotinku, iako je postigao lični rekord.

Bekrić je od druge prepone držao peto mjesto, koje je čuvao sve do ulaska u ciljnu ravninu. U posljednjih 100 metara ušao kao šestoplasirani, ali je odličnim sprintom u završnici trke uspio da se domogne bronze.

Do sada je 22-godišnji Beograđanin redovno obarao rekorde na svakom takmičenju, a za Moskvu je najavio da će ga spustiti ispod 48.50, što je ostvario već u polufinalu. Bekrić je bio i jedini predstavnik Evrope i jedini bjelac u završnoj trci ove discipline.

"Najvažnija stvar je da sam ja vidio na cilju svoju majku koja me zove, i to mi je najveća snaga bila, to je ono što sam čuvao za finale. Uspio sam, najljepši dan u mom životu, najljepši dan u mom timu, prelijep dan za srpsku kraljicu sportova, poslije Ivane Španović. I najvažnija stvar, moj najveći cilj za ovu godinu jeste što ću ovako postaći mnoge klince da počnu da se bave atletikom. Atletika je kraljica sportova i treba da se bavimo njome.

Šta da kažem, presrećan sam. Hvala svima koji su me podržavali, bili uz mene i vjerovali u mene. Zajedno ćemo da proslavimo i da idemo što jače naprijed, da težimo ka novim ciljevima. Srbija!", rekao je Bekrić vidno uzbuđen poslije trke. Rezultati finalne trke:

1. Džehju Gordon (Trinidad i Tobago) 47,69

2. Majkl Tinsli (SAD) 47,70

3. Emir Bekrić (Srbija) 48,05

4. Omar Kisneros (Kuba) 48,12

5. Feliks Sančes (Dominikanska Republika) 48,22

6. Havijer Kulson (Portoriko) 48,38

7. Mamadu Hale (Senegal) 48,68

8. Kiron Klement (SAD) 49,08

ČESTITKE SAMO PRISTIŽU

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Vlade Ivica Dačić čestitali su Emiru Bekriću i Atletskom savezu Srbije osvajanje bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Čestitku je uputila i ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Osvajanjem bronzane medalje Emir Bekrić je oduševio brojne srpske sportiste, a mnogi su se odmah poslije finalne trke oglasili na Tviter profilu. Desetobojac Mihail Dudaš je napisao: "Pa ovo je nevjerovatno, atletika sport broj jedan u Srbiji", napisao je Dudaš, dok se reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović oglasila sa "Aaaa, koji kraj, svaka čast Emiru, lavovski do cilja. Srbija".

Rukometni reprezentativac Žarko Šešum bio je zapanjen sjajnom trkom srpskog atletičara: "Au, kako istrči čovjek. Svaka čast za Emira Bekrića, respekt bronza", napisao je Šešum, dok je plivačica Miroslava Najdanovski navela "Puno nam je srce. Bravo momče".

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog