Vijesti

Osujećen pokušaj pobune u Imigracionom centru

SARAJEVO - Obezbjeđenje Imigracionog centra Službe za poslove sa stracima spriječilo je grupu ilegalnih migranata afroazijskog porijekla u jutrošnjem pokušaju izazivanja pobune u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu.

Iz ove službe je saopšteno da je riječ o licima  koja su otkrivena u ilegalnom boravku na teritoriji BiH s ciljem tranzita ka zemljama EU.

Ova grupa ilegalnih migranata ne posjeduje identifikaciona dokumenta niti žele otkriti svoj identitet i zemlje porijekla što onemogućava uspješno okončanje njihove deportacije u matičnu ili zemlju iz koje su došli u BiH.

Zahtjev ilegalnih migranata koji su bezuspješno pokušali izazvati pobunu je hitno puštanje na slobodu, što je protivno imigracionim propisima BiH i bezbjednosnoj politici zemlje.

Čim otkriju svoj identitet i zemlje porijekla biće pokrenuta procedura  udaljenja te grupe iz BiH, a do tada mjera stalnog nadzora, odnosno boravak u Imigracionom centru nema alternativu.

Obezbjeđenje Imigracionog centra je pravovremeno reagovalo te spriječilo ilegalne migrante da sebi nanesu teže povrede i štetu u Centru.

Ilegalnim migrantima je odmah ukazana hitna ljekarska pomoć kada su i konstatovane   lakše tjelesne povrede kod trojice ilegalnih migranata, odnosno ogrebotine koje su sebi nanijeli žicom izvučenom iz kreveta u sobama u kojim su smješteni.

Obezbjeđenje Centra je u vrlo kratkom roku uspostavilo red te uvelo dodatne mjere nadzora nad grupom koja je prekršila pravila ponašanja u Imigracionom centru.

Trenutno se u Centru uredno odvijaju sve aktivnosti u skladu sa dnevnim redom i kodeksom ponašanja.

(Srna/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog