Vijesti

Nakon novinara Raljića policija zbog plakata saslušala i studente

Predstavnici studentidkoh organizaija u Banjalauci, Igor Macanović i Draženko Gončanin danas su bili na informativnom razgovoru u Centru javne bezbjednosti Banjaluka zbog plakata koji su se pojavili prije nekoliko dana u Banjaluci.

Macanović je za Dnevnik 1 BN televizije izjavio da su mu pripadnici MUP-a u Studentskom centru „Nikola Tesla“ uručili poziv za informativni razgovor.

„Rekli su mi da me prate već duži niz dana i ja smatram da mi je ugrožena i narušena sloboda kretanja“, rekao je Macanović za BN televiziju.

Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka, potvridla je za Frontal da su dva lica danas bila na informativnom razgovoru zbog plakata koji su se pojavili prije tri dana u Banjaluci „na kojima su iznesene ozbiljne optužbe protiv predsjednika Republike Srpske i drugioh lica“.

„Danas su dva lica bila na informativnom razgovoru u Centru javne bezbjednosti Banjaluka u cilju prikupljanja infomracija o spornim sadržajima na posterima koji su se pojavili u gradu Banjalkuci, a na kojima su iznesene ozbiljne optužbe protiv predsjednika Republike Srpske i drugioh lica.

Lica su pozvana da ukoliko posjeduju informacije ili dokaze o krivičnim djelima, to treba da se saopšti i dostavi ndležnim institucijama kako bi se izvršile sve neophodne provjere, a ne da se njihovim iznošenjem uznemirava javnost“, izjavila je Markanovićeva za Frontal.

Studenti su za 17 časova najavili konferenciju za novinare.

(Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog