Politika

Чекамо разултате па правимо коалиције

Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Игор Радојичић изјавио је да у Републици Српској странке још чекају резултате избора да би разговарале о могућим коалицијама.


 

Радојичић је рекао да је СНСД у контакту са Демократским народним савезом и Социјалистичком партијом са којим постоји сагласност да даље иду заједно, али ништа још није прецизирано.

"Евентуално формално потписивање споразума са ДНС-ом и СП-ом тренутно је у другом плану, јер је битна спремност свих да кренемо даље, као што смо и до сада. Радили смо у коректним односима, без потребе да на папиру формализујемо ставове. Разумјели смо се добро, тако да то није централно питање", рекао је Радојичић за "Глас Српске".

Он је рекао да је, када је ријеч о СДС-у, СНСД поручио да су отворена врата за разговоре о озбиљним питањима, те додао да је потребно отворити фер дијалог двије највеће странке о разним темама и разговарати о заједничким наступима у Сарајеву.

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да би у идућем периоду могло доћи до конкретнијих разговора међу коалиционим партнерима, и то послије 15. октобра док се ''слегне изборна прашина''.

Лидер СП-а Петар Ђокић сматра да ће, када прелиминарни резултати избора буду јаснији, доћи до значајнијих контаката међу коалиционим партнерима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog