Republika Srpska

Поскупљују кондиторски производи

БАЊА ЛУКА - Уколико цијене сировина, а прије свега какао праха и шећера, наставе да расту, предузећа кондиторске индустрије у БиХ биће принуђена да повећају цијене својих производа.


Директор височког "Виспака" Џемал Чабаравдић наводи да су у посљедњих мјесец дана цијене основних сировина на бази какао праха и какао путера порасле за 30 до 80 одсто, као и да би могло доћи до поскупљења уколико се настави тренд раста цијена репроматеријала.

У чапљинској "Звечево-Ласти" наводе да поскупљење увозних сировина утиче на цијену производа, али да они још нису повећали цијене својих производа, јер то није још урадила конкуренција.

У "Студен-аграни" из Брчког наводе да је у овој години дошло до једног од највећих цјеновних скокова сировог шећера на свјетском тржишту у посљедњих 28 година.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko ste vi lično zadovoljni 2024. godinom?

Rezultati ankete
Blog