Politika

Брисел: Николић разговарао са Реном и Мирелом

БРИСЕЛ/БЕОГРАД - Предсједник Српске напредне странке Томислав Николић добио је од комесара за проширење ЕУ Олија Рена и директора Дирекције за земље западног Балкана Пјера Мирела чврста увјеравања да ЕУ не поставља Србији признање Косова и Метохије као услов за наставак процеса европских интеграција, саопштено је из СНС.


Николић, који је данас у сједишту Европске комисије у Бриселу имао одвојене разговоре са Реном и Мирелом, нагласио је да је то од огромног значаја за стварање атмосфере повјерења грађана Србије у ЕУ и бољег оквира за наставак преговора о придруживању.

Током разговора Николић и Рен су акценат ставили на проналажење начина на који ЕУ може да помогне Србији у превазилажењу посљедица економске кризе, а лидер СНС је као најважнији спољнополитички циљ истакао борбу за стране инвестиције у српску привреду, посебно из ЕУ јер "грађани Србије желе да живе боље, да имају више посла и извјеснију будућност за своју дјецу".

Николић је Рену пренио и став српских напредњака да ће се залагати за "поједностављивање правних процедура, гаранције за сигурност инвеститорима и напор да се регионални односи нормализују и створи безбједно окружење".

У одвојеним разговорима, Николић је нагласио да СНС поздравља напоре ЕУ да се реализује пројекат визне либерализације и да дође до потпуног укидања виза за грађане Србије, и увођења на бијелу Шенген листу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog