Tehnologija

Saradnja privatnog sektora i lokalnih zajednica za održive i moderne javne prostore

Gradu Ljubuškom predata solarna klupa (FOTO)

Park u centru Ljubuškog od juče krasi solarna klupa, vrijedna i pametna donacija kompanije EOS Matrix BiH. Pametne klupe omogućavaju napajanje mobilnih telefona i tableta uz osvjetljenje, pružajući stanovnicima grada pristup električnoj energiji čak i tokom boravka u parku.

Primopredaji solarne klupe su, ime Grada Ljubuškog prisustvovao je Antonio Radić, savjetnik gradonačelnika  za gradski razvoj Grada Ljubuški, te prenijeli poruku gradonačelnika Ljubuškog, Vedrana Markotića: "Solarna klupa za Grad Ljubuški predstavlja važan korak ka stvaranju javnih prostora koji prevazilaze norme funkcionalnih, i ulaze u zonu modernih, održivih prostora. Ove kvalitete su sve važnije u ovom digitalnom vremenu, koje nam uzima dosta vremena ali istovremeno pruža mogućnost da radimo od bilo kuda, da komuniciramo u realnom vremenu i uz kamere sa svojim obiteljima i prijateljima, a i poslovnim suradnicima. Upravo stoga i mi, u Gradu Ljubuškom, potpomognuti partnerstvom s privatnim sektorom, danas kompanijom EOS Matrix BiH, bliži smo ostvarenju naših ciljeva u modernizaciji grada i stvaranju okruženja koje će biti korisno i za građane."

Solarna klupa je istovremeno okolišno prihvatljiv, i praktičan primjer kako inovacije mogu unaprijediti svakodnevni život građana. Ovu, koja je instalirana u kod igrališta na Trgu profesora doktora Mile Borasa, kod OŠ Marka Marulića, je donacija kompanije EOS Matrix BiH.

„Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti u prilici da u ime kompanije EOS Matrix BiH predam na upotrebu solarnu klupu predstavnicima Grada Ljubuškog, a prije svega stanovnicima Ljubuškog. Uvjeren sam da je ovo mali ali važan doprinos unapređenju kvaliteta života ljudi svih generacija. Odluka da doniramo baš solarnu klupu bila je strateška i nadam se da će sve nas podsjetiti na važnost odgovornih, održivih praksi. Mislim na korporativne društvene odgovornosti kojoj smo predani, na izbor obnovljivih izvora energije, pa i pametan i odgovoran odnos u donošenju ekonomskih - finansijskih odluka. Ova donacija je naš način da prakticiramo društvenu odgovornost ali i da ukažemo kako je sve, od ovog trenutka, u rukama i u odgovornosti građana“, istakao je Petar Mrkonjić, direktor EOS MATRIXA u Bosni i Hercegovini te naglasio kako solarna klupa nije samo estetski dodatak centru grada, već je i praktično rješenje koje omogućava građanima da dok se odmoraju, napune svoje mobilne uređaje, ili čak i da rade dok uživaju u prijatnom okruženju igrališta.

 

Kompanija EOS Matrix svojim poslovanjem u polju naplate potraživanja i nekretnina, investicijama i aktivnostima podržava razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Kroz svoju strategiju društvene odgovornosti opredijeljena je za povećanje finansijske odgovornosti i ekonomske stabilnosti kroz edukaciju i odgovorno upravljanje resursima.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog