Vijesti

Bilećanin upecao soma od 85 kg

BILEĆA – Prava ribolovačka senzacija dogodila se rano jutros u Bileći, kada je 23-godišnji Bilećanin Đorđe Inić, u Bilećkom jezeru ulovio soma kapitalca, teškog čak 85 kg! Ovo je najveći primjerak soma ikada olovljen u ovim vodama!

„Ustao sam jutros oko 5 sati, a u lov krenuo oko pola 6, te dok sam uzeo gorivo, ubacio čamac u vodu, počeo sam da vučem rapale oko 6 sati“. – počeo je retrospektivno za „Moju Hercegovinu“ Đorđe da objašnjava redosljed događaja.

„Bio sam sam na čamcu, a negdje oko 7 sati vidim da se na kuku zakačilo nešto baš krupno, a kad sam vidio kapitalca, nisam mogao da vjerujem. Na svu sreću, u tim trenucima došao je i moj tetak Slobodan Aleksić, koji ga je zajedno samnom izvlačio nekih sat vremena, možda malo više“, – nastavio je Đorđe, u jednom dahu objašanjavati kako se sve dogodilo.

„Kad smo vidjeli koliki je som, mojoj sreći nije bilo kraja. Najveći som ikada ulovljen u ovim vodama!“ – dodao je on.

Đorđe je inače student Sociologije na Palama, a ribolovom se bavi od desete godine.

Na naše pitanje dali je prije hvatao neke krupne ribe, Đorđe odgovara:

„Prije nekih desetak godina sam zajedno sa ocem uhvatio za jedan dan 9 komada, najteža je bila 47 kg, a bilo ih je par po 20-30 kg. Međutim ovo danas, ovo je kruna moje ribolovačke karijere, kojom ću se svakako ponositi dok sam živ“ – emotivno je zaključio razgovor za „Moju Hercegovinu“  Đorđe Inić, sada već jedan od najponosnijih hercegovačkih ribolovaca.

(http://mojahercegovina.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog