Vijesti

Dodik: Ne stojim iza gradnje Grand trejd objekta, nisam naredio intervenciju policije

„Nemam običaj da reagujem na izjave političkih marginalaca, ali nemoguće je ne reagovati na neistine i konstrukcije jednog političara u pokušaju, kao što je Borenović, koji je, zajedno sa još nekim liderima opozicije, instrumentalizovao porodicu Vulić manipulišući njima i zloupotrebljavajući ih za politički okršaj sa aktuelnom vlašću“, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu upućenom medijima.

On ističe da pun snage nakon godišnjeg odmora, Borenović očito pokušava da po starom običaju dezinformiše javnost konstrukcijama i neistinama.

„Potpuna je laž i konstrukcija da ja stojim iza gradnje pomenutog objekta, kao što je laž da sam ja naredio intervenciju policije. Tvrdnja da ga ja zovem telefonom je ništa više do neostvarena Borenovićeva želja. Lično sam se zainteresovao za ovaj slučaj i, nakon što su mi svi relevantni republički organi predočili svu dokumentaciju, uvjerio sam se da niko nije zakinuo Vuliće i predočeno mi je da ni jedan centimetar njihove zemlje nije uzurpiran. Žao mi je što se slučaj Vulić nije završio na miran način, kao što je mogao, ali da tako ne bude potrudili su se upravo Borenović, Čavić i slični njima. Međutim i njima treba da bude jasno da se i u ovom slučaju treba odbraniti pravo i zakonitost“, ističe Dodik.

Dodaje i da iskreno žali na povredama koje je dobio Vulić i sve kroz šta su on i porodica prošlijer sve se to moglo završiti mirnim putem i da isto tako žali i ranjenog policajca koji će ostati trajni invalid. „Niko nema pravo da napada i ranjavanja policiju u odbrani zakonitosti.“

Napisao je u pismu i da Borenović, kao političar u pokušaju, nikad neće narasti najbolje govori njegov zahtjev za mojom ostavkom. To jasno oslikava da ovdje nije u pitanju borba opozicije za Vuliće, već pusta želja da se sruši Dodik na bilo koji način, makar to bila i manipulacija Vulićima.“

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog