Vijesti

Administrativna služba BL: Ograđujemo se od današnjeg incidenta

Administrativna služba Grada Banja Luka ograđuje se od današnjeg incidenta, koji se desio u blizini porodične kuće Željka Vulića, i obavještava javnost da ni na koji način nije doprinijela ovoj situaciji, stoji na zvaničnom sajtu ASBL.

Kako je saopšteno iz Odsjeka za odnose sa javnošću, u skladu sa planskom dokumentacijom i odobrenjem za građenje, Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja je danas, 26. jula, izgradilo javnu saobraćajnicu u Ulici Svetozara Markovića. Ovaj put, kao pristupna saobraćanica, planiran je u okviru trase budućeg puta predviđenog regulacionim planom, i služi za nesmetan prilaz parceli Vulića.

Dakle, ovi radovi nisu bili ni u kakvoj vezi sa radovima koji se odvijaju na građevinskoj parceli preduzeća „Grand trejd“.

Ističe se da kako je gospodin Željko Vulić ranije najprije prihvatio, a zatim - sa grupom nepoznatih lica - ometao i fizički onemogućavao izgradnju pomenutog puta, zatražena je asistencija Centra javne bezbjednosti Banja Luka, kojom bi bila pružena podrška nadležnom Odjeljenju prilikom izvođenja radova, jer je izgradnja ove saobraćajnice zakonska obaveza Grada.

Nažalost, kažu u ASBL, desio se incident, u kojem je gospodin Vulić teže povrijedio pripadnike CJB Banja Luka u vršenju svoje dužnosti. Poslije toga, nesmetano su nastavljeni radovi na izgradnji puta.

Ističu i da nisu tačne informacije da je Grad Banja Luka, odnosno gradonačelnik Slobodan Gavranović, zatražio asistenciju policije kako bi se (navodno) zaštitile radne mašine „Grand trejda“, pogotovo što je radove na pristupnoj saobraćajnici, po nalogu Odjeljenja, izvodilo drugo preduzeće.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog