Vijesti

PDP: Privođenje studenata - uvođenje strahovlade u RS

Partija demokratskog progresa (PDP) najoštrije osuđuje jučerašnje privođenje dvojice studenata povodom slučaja „Laktaški klan“, jer se radi o zastrašivanju i uvođenju potpune strahovlade u Republiku Srpsku, navodi se u saopštenju ove partije.

„Kada je Republika Srpska došla do toga da inspektori policije upadaju u studentske domove, nedjeljom, i bez naloga i bez znanja rukovodstva Univerziteta odvode studente onda je sasvim jasno da su institucije u Republici Srpskoj privatne i da služe isključivo Miloradu Dodiku i njegovom režimu, a ne narodu Republike Srpske“, dodaju u PDP-u.

Ističu i da je posebno opasna ocjena da studenti, govoreći o kriminalu vlasti, „uznemiravaju javnost“ i ovakav stav najavljuje nove represije od strane vlasti u Republici Srpskoj u narednom periodu.

„To što se plasiraju informacije o ogromnoj pljački koju je koalicija SNSD-DNS-SP počinila u poslednjih sedam godina uopšte ne uznemirava javnost, ali će javnost sigurno biti uznemirena kada, uskoro, sazna šta je sve ova vlast radila i koliko je ekonomija Republike Srpske uništena. Međutim, nervoza vlasti i privođenja novinara i studenata ne mogu zaplašiti narod Srpske, koji se posljednjih dana smije izjavama predsjednika Dodika da će on i SNSD pobjediti na izborima, jer svi već znaju da koalicija SNSD-DNS-SP političku istoriju“, kažu u PDP-u.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog