Vijesti

Sutra komemorativni skup i sahrana doktora Šobota

Komemorativna sjednica povodom smrti prof. dr sc. med Marka Šobota će se održati u srijedu 17. jula 2013. godine u 12:00 časova u Banskom dvoru, a sahrana će se održati istog dana u 15:00 časova na Rebrovačkom groblju u Banjoj Luci.

Prekjuče 14. jula 2013. godine je iznenada preminuo uvaženi ljekar, internista kardiolog prof. dr sc. med. Marko Šobot (1956-2013). 

"Sa tugom u srcu smo primili vijest o njegovoj iznenadnoj smrti", istakli su u KC Banja Luka.

 Prof. dr sc. med. Marko Šobot je rođen 02. januara 1956. godine u Glamoču gdje je završio gimnaziju, a potom 1974. godine upisao Medicinski fakultet u Sarajevu koji je završio 1979. godine. Po završenom fakultetu radio je u Domu zdravlja Glamoč, te obavljao poslove direktora Doma zdravlja. Radni vijek je proveo u Kliničkom centru Banja Luka u Klinici za kardiovaskularne bolesti gdje je obavljao poslove šefa Koronarne jedinice, Načelnika Klinike za KVB, te šefa Kardiologije I. 

Nesebičnim zalaganjem i timskim radom, a i ličnim primjerom uticao je na povećanje obima i složenosti dijagnostičko-terapijskih procedura invazivne i neinvazivne kardiologije.  

Prof. dr sc. med. Marko Šobot je dao organizacioni doprinos i unaprijedio rad Klinike za kardiovaskularne bolesti u najtežim i najsloženijim uslovima. Za šefa katedre Interne medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci izabran je 2010. godine. Učestvovao je kao autor i koautor u 17 naučnih i stručnih radova. Ostaće zapamćen ne samo kao vrhunski ljekar i profesor nego kao i izuzetno dobar i duhovit čovjek.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog