Vijesti

Trogodišnja Banjalučanka našla pomoć u turskoj bolnici

Sa liječenja u bolnici Adžibadem u Turskoj, u kojoj je do sada liječeno preko 1.000 pacijenata iz regije, vratila se i trogodišnja djevojčica A.Š. iz Banjaluke.

Nakon što su je iz Kliničkog centra Banja Luka uputili u Klinički centar Beograd ustanovljeno je da djevojčica ima tumor na mozgu na teško operativnom mjestu.

Najbliži djevojčice tragajući za rješenjem za dalje liječenje saznali su od ljekara za bolnicu Adžibadem u Turskoj kao mjesto u kojoj bi mogla dobiti adekvatan tretman i pomoć.

Sudeći po dobrim preporukama za stručan kadar ove bolnice, te činjenica da posjeduju “Gama nož” čijom intervencijom bolesno moždano tkivo nestaje ili prestaje da raste, majka djevojčice odlučila se na liječenje u ovoj bolnici.

Na prvom odlasku u Tursku, maloj Banjalučanki su radili hiruršku intervenciju uklanjanja vode i sluzi oko mozga koja se bila nakupila i koja joj je stvarala veliki pritisak u glavi.

Intervencija je trajala kratko i za nekoliko dana su se vratili u Banja Luku. Djevojčica se nakon toga osjećala dobro, tako da trenutno ne prima nikakvu terapiju. Početkom juna bila je na kontroli, koja je ponovo zakazana za godinu dana. Doktori planiraju za pet godina “Gama nožem” otkloniti tumor ako zdravstveno stanje djevojčice bude stabilno.

Troškove liječenja koji su do sada prešli i preko 20.000 evra platila je Vlada Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Majka djevojčice, čiji je suprug preminuo prije dvije godine od tumora na vratu, ima i veliku podršku porodice i prijatelja koji su pomogli u finansiranju puta i boravka u Turskoj. 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog