Vijesti

Prepješačio od Banjaluke do Kosova

BANjALUKA - Mirko Majkić prešao je pješke put od Banjaluke do Zubinog Potoka, sa ciljem da posjeti sunarodnike i, kako je rekao, da ih uz pomoć Boga ohrabri da ostanu na svojim srpskim ognjištima. Majkić je na put krenuo 7. juna, a u Zubin Potok stigao je 25. juna.

- Na ovaj put sam pošao sa velikim emocijama i presretan sam što sam vidio svoj narod na Kosovu i Metohiji, ali i tužan zbog nebrige međunarodne zajednice i sramnog odnosa prema njemu - rekao je Majkić novinarima ispred Hrama Hrista Spasitelja po povratku u Banjaluku.

Majkić je dodao da je na putu do Zubinog Potoka spavao u manastirima i kod ljudi dobre volje, a na cilju u Zubinom Potoku dočekali su ga predsjednik Skupštine opštine Slaviša Ristić, koji mu je uručio priznanje, kao i veliki broj građana.

Majkić je ocijenio da je stanje na Kosovu i Metohiji loše, jer Srbi i dalje drže noćne straže i čuvaju porodice i imanja od albanskih ekstremista.

- Na prelazu Jarinje dočekala me je Kosovska policija i nisu mi dali da pređem, nisu mi tražili ni dokumenta, ali nisam prošao, jer sam na sebi imao srpsku majicu. Potom su po mene došli Srbi i došao sam alternativnim putevima do Zubinog Potoka - rekao je Majkić.

On je apelovao da vlasti Srbije pomognu svom narodu na Kosovu i Metohiji, a Srbi iz Republike Srpske i Srbije da legalno ulaze u svoju zemlju.

- Apelujem na narod iz Republike Srpske da se moli za spasenje svog naroda na Kosovu i Metohiji - poručio je Majkić.

(Novosti/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog