Vijesti

Promovisana akcija Čist primjer

Akcija „Čist primjer“ koju je pokrenula „Čistoća“ Banjaluka u cilju smanjenja otpada na mjestu nastanka danas je promovisana široj banjalučkoj javnosti kroz informativno promotivne aktivnosti.

„Razvrstavanje otpada ima veliki značaj u cilju očuvanja životne sredine, kao i značajan ekonomski efekat. Razvrstavanjem otpada štedimo resurse, jer se korištenjem otpada kao sirovine u procesu reciklaže čuvaju prirodni resursi. Korištenjem otpada kao sekundarne sirovine u procesu reciklaže štede se energetski resursi, jer je za proizvodnju artikla iz primarne sirovine potrebno utrošiti mnogo više energije“, rekao je Jasminko Bogdanić, generalni direktor „Čistoća“ A.D. Banja Luka.

Uz očuvanje prirodnih resursa i uštedu energije, razvrstavanjem otpada i uopšte, efikasnim upravljanjem otpadom, smanjujemo ukupnu količinu otpada na deponiji i na taj način produžavamo njen vijek trajanja.

 „Pored toga što „Čistoća“ želi da utiče na svijest javnosti o značaju primarnog odvajanja otpada, ovo preduzeće otkupljuje sekundarne sirovine po najboljim cijenama u Banjaluci i na taj način daje mogućnost svima da za prikupljene sekundarne sirovine dobiju novčanu naknadu“ rekao je Bogdanić.

Akcija „Čist primjer“ trajaće do kraja godine i imaće nekoliko značajnih aktivnosti kojima se želi uticati na uspostavljanje efikasnijeg sistema upravljanja otpadom u Banjaluci.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog