Vijesti

MPOS - Reagovanje na saopštenje PDP-a povodom odlaska potpredsjednice Vlade RS u Sarajevo

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske, Nada Tešanović, boravila je u Sarajevu na otvaranju izložbe likovnih radova djece iz predškolskih ustanova Republike Srpske, jer je riječ o ranije dogovorenim aktivnostima koje imaju veze isključivo sa temom „Moja porodica“ i predstavljanjem radova u okviru dječijeg festivala.

Potpredsjednica Vlade nije putovala ni po čijem nalogu, već je obavljala svoje redovne dužnosti. Uprkos napetoj političkoj situaciji u Sarajevu, potpredsjednica Vlade i ministrica porodice, omladine i sporta, Nada Tešanović, otputovala je u Sarajevo i otvorila izložbu u okviru dječijeg festivala, kako se eventualni izostanak sa ovog događaja ne bi dodatno politizovao i kako bi bar dječije aktivnosti bile izvan dnevno političkih prepucavanja.

Očigledno je da Partija demokratskog progresa, ne mareći za interese Republike Srpske, koristi ovu priliku da politizuje i događaje koji sa politikom nemaju nikakve veze, kako bi, po svaku cijenu, ispunjavali prazan medijski prostor vikendom.

Ministrica porodice, omladine i sporta i potpredsjednica Vlade Republike Srpske, Nada Tešanović, u potpunosti podržava zvaničan stav institucija Republike Srpske, kada je riječ o odnosu prema zajedničkim institucijama BiH. U skladu s tim, stavovi i snaga institucija Republike Srpske u ovom političkom trenutku su jači od politikantskih izjava i saopštenja političkih subjekata koji pokušavaju da ubiru jeftine političke poene i po svaku cijenu zadobiju pažnju javnosti.

Ministrica Tešanović je uvijek s radošću učestvovala u svim aktivnostima u kojima su glavni akteri djeca i nastaviće odgovorno obavljati svoj posao, bez obzira na sve teškoće aktuelnog političkog trenutka i osude opozicionih političkih subjekata.

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog