Vijesti

BORS: Simić poznat po nemuštim izjavama; Peticiju protiv Haškog suda i Suda BiH potpisao ministar Đokić

"Banjalučki advokat, gospodin Krstan Simić, poznat je po svojim nemuštim često neutemeljenim izjavama. Jednu takavu imali smo prilike čuti sinoć na RTRS, a tiče se peticije BORS o potrebi revizije presuda i rada Haškog suda i Suda BiH za ratne zločine", navodi se u saopštenju Boračke organizacije Republike Srpske koje prenosimo u cjelini.

"Izjava gospodina Simića da je pomenuta peticija kontraproduktivna predstavlja očigledan odraz neznanja i neupućenosti gospodina Simića u navedenu problematiku, a više je nego očigledno da je nedobronamjerna. U svakom slučaju to je pokušaj opstrukcije i peticije i Boračke orgnaizacije iz nekih, samo njemu znanih ličnih interesa.

A po tome je dotični gospodin od ranije poznat. Za razliku od njega borci i građani Republike Srpske znaju da je ovo posljednja prilika da se spasi čast srpskih boraca i čast građana Srpske i da peticija boraca predstavlja nejefikasniji, najracionalniji i najuljudniji i najdemokratskoiji način izjašnjavanja građana i boraca Republike Srpske o presudama Haškog tribunala, ali i o radu Suda i Tužilaštva BiH. Zbog toga nam nije jasno kako demokratski čin, poput peticije, može biti kontraproduktivan i kako izkazivanje nezadovoljstva naroda o nepravdi koja mu se nanosi može biti kontraproduktivna."

Simić: Peticija BORS-a kontraproduktivna

Banjalučki advokat Krstan Simić sinoć je za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/ rekao da je kontraproduktivna peticija BORS-a o potrebi revizije presuda i rada Haškog suda, te Suda BiH za ratne zločine.

BORS je danas širom Srpske pokrenula prikupljanje potpisa protiv rada Haškog tribunala i Suda BiH. Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz ocijenio je da je riječ o jednom od najbitnijih projekata koje je ova organizacija provodila na ovim prostorima.

Peticiju protiv rada Haškog suda i Suda BiH potpisao i ministar Đokić

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske u ostavci Petar Đokić potpisao je danas sa saradnicima peticiju Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ protiv rada Haškog suda i Suda BiH, te konstatovao da bi ona mogla svjedočiti kao glas naroda protiv nasilnog prekrajanja istorije i kao osnov za reviziju rada i presuda sudova za ratne zločine.

 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog