Vijesti

Braneći prijatelja dobio smrtonosni hitac

Banjalučanin Vladimir Janković, zvani Vea (27), ubijen je u ponedeljak u zoru, oko 1.30, u incidentu koji se dogodio u blizini ugostiteljskog objekta „Kantri klub“ u ovom gradu.

Njega je, prema, prvim policijskim podacima, hicem u glavu iz pištolja ubio Jugomir Banjac (29), koji je ubrzo uhapšen. Ubistvu je prethodila žestoka svađa i tuča, nakon koje je Banjac i pucao.

Kako smo saznali, Vladimir Janković je došao u „Kantri klub“ u pratnji dva prijatelja, Aleksandra Đajića i Đorđa Vavana. Na ulazu u klub sreli su Banjca koji je, navodno, od ranije imao određenih nesuglasica sa Đajićem.

Tu je, govore očevici, Banjac dobacio Đajiću „šta me gledaš“ i udario ga pesnicom. Od jačine udarca momak je odmah pao na leđa, udarivši glavom o beton.

- Nakon toga Vladimir je krenuo da brani prijatelja, a Banjac je izvadio pištolj i pucao prvo u vazduh, pa u glavu. Jankovića je ubio na licu mjesta. Ubica je zatim cijev pištolja okrenuo i prema Vavanu, ali ga je savladalo obezbjeđenje kluba i otelo mu pištolj - ispričali su očevici.

U policiji su potvrdili je da je Banjac tokom kriminalističke obrade priznao ubistvo, te će biti sproveden na saslušanje u banjalučko Okružno tužilaštvo. Takođe, kako navode, u toku je rad policijskih službenika koji, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka preduzimaju istražne radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja ovog slučaja.

Prema riječima Đorđa Vavana, sve se odigralo u 20 sekundi.

- Ulazili smo u „Kantri“, a oni su izlazili. Najednom je taj momak zagalamio na Acu i udario ga u glavu. Aca je pri padu zadobio potres mozga. Tada je Vladimir krenuo da mu pomogne. Nažalost, to mu je bilo posljednje.

(Novosti/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog