Vijesti

Čuveni izraelski ljekar u posjeti Banjaluci

Poznati izraleski stručnjak za transplantacije koštane srži Reuven Or boraviće od 26. do 28. februara u posjeti Banjaluci, gdje će razgovarati i sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Rankom Škrbićem, rečeno je Srni u Predstavništvu Srpske u Izraelu.

Reuven Or, načelnik Odjeljenja transplantacije koštane srži pri Centru za onkološku imunoterapiju i imunobiologiju svjetski poznatog i cijenjenog Zdravstvenog centra Hadasa u Jerusalimu, posjetiće Klinički centar /KC/ Banjaluka i sastati se sa generalni direktorom KC Branom Topićem, hematolozima, hematoonkolozima, genetičarima, mikrobiolozima, timom za transplantaciju zaduženim za pripremu i posttransplantaciono praćenje bolesnika, te onkolozima.

Reuven Or će sa kolegama specijalistima obaviti pregled pacijenata sa najsloženijim stanjem.

Izraelski stručnjak će održati predavanje na banjalučkom Medicinskom fakultetu i sastati se sa rukovodstvom Zavoda za transfuziju, te ljekarima iz Republike Srpske koji su bili na specijalizacijama u Izraelu.

Ovaj stručnjak boraviće u Banjaluci na poziv Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, a pozivu se odazvao rado i bez ikakve naknade.

"Ovim otvaramo mogućnost direktne, kako ljekarske, tako i saradnje u oblasti specijalizacije između bolnica u Republici Srpskoj i Medicinskog centra Hadasa“, rekao je pomoćnik šefa Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Aleksandar Nikolić.

On je naglasio da je ovo jedan od najsofisticiranijih projekata Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, koji obuhvata saradnju u oblasti nauke i zdravstva, i još je jedan dokaz svestrane saradnje države Izrael i Republike Srpske.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog