Vijesti

CJB Banjaluka uhapsio 12 osoba zbog teških krađa i nelegalnog oružja

BANJALUKA - Policija je na području Banjaluke uhapsila 12 osoba zbog ukupno 26 krađa, od čega 25 teških, ali i posjedovanja ilegalnog oružja te prikrivanja krivičnih djela.

Pri tom su pronađeni brojni ukradeni predmeti, vrijedni hiljade maraka, te mnogo naoružanja, koji će da budu dokazi u predstojećem krivičnom postupku.

Osumnjičeni su, nakon kriminalističke obrade, tokom koje su "pročešljane" njihove nezakonite aktivnosti, pušteni na slobodu. Protiv njih će biti podneseni izvještaji nadležnom tužilaštvu.

Prema saznanjima "Nezavisnih", među uhapšenima su Aleksandar Filipović i Marko Bajić, svojevrsni rekorderi, jer su, po svemu sudeći, izvršili po čak osam teških krađa na području Banjaluke.

"'Pali' su i Goran Pehlić, te Ćirilo Gavrić, koje sumnjiče da su učestvovali u sedam odnosno pet teških krađa, kao i Mirko Kukić, kojeg teretimo za četiri teške krađe te za prikrivanje krivičnog djela, ali i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih naprava", rekao je sagovornik "Nezavisnih", upućen u istragu.

O zakon se ogriješio i Miladin Adamović, kod kojeg je pronađeno oružje i kojeg sumnjiče za tešku krađu, ali i Nemanja Kršić, koji je "pao" zbog dvije teške krađe.

"Zbog nelegalnog oružja uhapšeni su još i Srđan Milošević, Nemanja Pajić, Milan Berak, Vladimir Čavić te Saša Marić", naveo je naš sagovornik.

Potvrđeno je da su policajci banjalučke Policijske stanice Obilićevo počeli ovu akciju još prije desetak dana. Lopovi koji su uhapšeni provaljivali su uglavnom u stanove i u kuće na području tog naselja.

"Tokom višednevne policijske akcije pretreseno je dosta kuća, stanova i ostalih objekata koje koriste osumnjičeni lopovi. Policija je pronašla veliki broj dokaza pa će dokazivanje biti lak posao", uvjeravaju u CJB Banjaluka.

Prema našim saznanjima, oduzeti su oružje, municija, eksplozivne naprave, televizori, posuđe, mobilni telefoni, satovi, kafa, deterdžent za veš i drugi proizvodi i predmeti od kojih je većina stečena krađom.

Naš izvor dodaje da je lupa isprva bila stavljena na manji broj osumnjičenih, ali da su neki od njih "otkucavali" ostale.

Inače, ovom istragom, potvrđeno nam je, obuhvaćene su i Dajana Dragojević i Jelena Jorganović, koje nisu hapšene, ali jesu ispitane, a otkriveno je da su prikrivale neka od spomenutih krivična djela.

Pri tom, "Nezavisne" nezvanično saznaju da su Marić, Milošević te izvjesni Goran Šešić dogovarali i da opljačkaju J.V., mještanina Stričića, kod Banjaluke, u čemu nisu uspjeli, jer je policija otkrila njihove namjere.

"Naši policijski službenici nastavljaju sa planskim aktivnostima na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, sa akcentom na teške krađe i krađe, gdje su objekti djelovanja izvršilaca kuće i stanovi", kaže Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Akcijom rasvijetljeno

25 teških krađa

6 slučajeva u vezi s oružjem

3 prikrivanja krivičnog djela

1 krađa

(Nezavisne/Frontal)
Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog