Sport

Борац у Бањој Луци надокнадио заостатак из анкаре

Побједом од 39:23 против Анкаре рукометаши Борца не само да су надокнадили заостатак из првог меча, већ су гостима из главног града Турске нанијели и тежак пораз, те се тако пласирали у 3. коло ЕХФ купа.


У реванш утакмици 2. кола Бањолучани су вечерас у Борику побиједили турског представника - екипу Анкара Спора са 39:23 (14:13).

Први сусрет, одигран прије седам дана у Анкари, завршен је побједом турске екипе 31:24. Са укупном скором 63:54 Бораац је изборио наступ у даљем такмичењу.

Најефикаснији у редовима Борца били су Фахрудин Мелић са осам, те Иван Карачић и Марко Панић са по седам голова.

"Одиграли смо сјајно друго полувријеме у којем смо у потпуности зауставили противника. Моји момци су дјеловали моћно на паркету и заслужено смо се пласирали у 3.коло", каже тренер Борца, Драган Марковић.

Млади стручњак сматра да је кључ успјеха црвено плавих у одбрани.

"Разбили смо Анкару, прије свега у одбрани. Затворили смо њихове бекове и на та начин смо дошли до убједљиве побједе. Морам да кажем да нисам баш задовољан појединим дијеловима игре из првог полувремена, али смо у наставку сусрета све то надокнадили и поправили", додао је тренер Борца Драган Марковић.

Борац је једини клуб са простора бивше Југославије који је успио да у своје витрине донесе два међународна трофеја, Куп шампиона и Куп ИХФ, а у клубу се надају да ће имати среће у уторак на жријебу у Бечу и да би ова сезона могла да буде и најава великог повратка Борца на међународну сцену.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog