QLnh4mOzfb8

Društvo

Нереди у Београду, 17 повријеђених полицајаца

БЕОГРАД - У изгредима противника "Параде поноса" и полиције у ширем центру Београда повријеђено је око 17 полицајаца, преносе београдски медији.


Изгредници и навијачи су гађали полицију бакљама и каменицама у близини Славије, гдје је демолирано неколико аутомобила. Запаљен је један полицијски аутомобил и полупана стакла на два аутобуса, али полиција је успјела да потисне изгреднике према храму Светог Саве и да их окружи кордоном.

Изгредници су вријеђали полицајце и узвикивали "Идите на Косово!".

Београдски медији су јавили да је на Булевару краља Александра, раскрсници са Београдском улицом близу трасе куда је прошла "Парада поноса", група хулигана запалила више контејнера и полицију гађала каменицама и флашама. Полиција их је потиснула према парку Ташмајдан.

Медији незванично јављају да је "молотовљевим коктелима" и каменицама гађано сједиште ДС-а у Крунској улици.

Код дома Народне скупштине противници параде су на тренутак пробили кордон полиције, али су се повукли након што је из правца зграде Предсједништва полицији притекла у помоћ Жандермерија.

Незадовољна група изгредника која се повлачила према тргу Николе Пашића у центру града повремено је циглама и каменицама гађала полицијске кордоне.

На Теразијама је поново почела да се окупља разбијена група изгредника, која покушава да пробије полицијски кордон, а медији јављају, да повријеђених има на обје стране.

Центар града, који се налази под јаком опсадом полицијских снага и коњице, повремено је надлијетао хеликоптер МУП-а Србије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog