Društvo

Камионџије: За два дана потпуна блокада

БАЊА ЛУКА - Предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске Никола Грбић најавио је потпуну блокаду теретног саобраћаја на свим путевима Српске, уколико се у наредна два дана не измијени или повуче спорни Правилник издавања лиценци за обављање међународног друмског превоза.


Грбић је рекао да су превозници данас појачали блокаду царинског терминала према Црној Гори у Требињу и да су сада покривени сви царински терминали у РС и гранични прелази.

Он је додао да су превозници из Федерације подржали захтјеве Удружења из РС и да ће у наредним данима и они ступити у генерални штрајк.

Предузећа `Крупатранс` и `Центротранс` ће упутити своја возила на царинске терминале у Федерацији БиХ и данас ћемо се са њиховим представницима договорити око тога", најавио је Грбић.

Он је нагласио да се још нико од представника Министарства транспорта и комуникација БиХ није званично обратио Штрајкачком одбору Удружења.

"Путем медија смо сазнали да се министар Рудо Видовић изјаснио да жели да разговара са нама, али ми пристајемо на преговоре само посредством Министарства саобраћаја и веза РС", поручио је Грбић.

Аутопревозници из РС наставили су данас блокаду царинских терминала широм Српске, а теретни саобраћај на прелазима у Рачи, Каракају и Градишци потпуно је блокиран.

Превозници из РС незадовољни су што је издавање лиценци за међународни транспорт са ентитета пренесене на државни ниво и Правилником, који се примјењује од 8. октобра, а којим су наметнуте додатне финансијске обавезе које не могу да поднесу и какве не познаје пракса у овој области у европским земљама и земљама окружења.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog