Svijet

Ахмадинеџад захвалио папи и позвао на сарадњу

ВАТИКАН – Предсдник Ирана Махмуд Ахмадинеџад послао је папи Бенедикту XVI писмо у којем му захваљује што се противио плану америчког пастора да спали Куран и позвао на сарадњу против секуларизма, саопштили су Ватикан и иранско предсједништво.


Ватикан је саопштио да је папа примио писмо у сриједу током кратког састанка са једним од иранских потпредсједника на крају папиног редовног недељног пријема госитју.

Портпарол Ватикана Федерико Ломбарди није открио садржај писма.

На вебсајту иранског предсједништва објављено да је Ахмединежад захвалио папи због „осуде несмотреног потеза цркве у Флориди”.

Папа и још неколико хришћанских вођа позвали су пастора Терија Џонса да размотри свој план да спали Куран 11. септембра, на дан терористичког напада на куле Свјетског трговинског центра у Њујорку.

Џонс је на крају одустао од тога.

У писму се „секуларизам, западни екстремистички хуманизам и све већа тенденција човјека ка материјалном животу” криве за „пропадање људског друштва”, објављено је на иранском вебсајту.

„Блиска сарадња и интеракција божанских религија у заустављању таквих деструктивних потеза је апсолутна неопходност”, наведено је у писму.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog