Sport

Скуп мачевалаца у Источном Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Српског културног и просвјетног друштва "Просвјета" Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа Љубо Грковић оцијенио је данас да је наступ мачевалаца из Србије у Источном Сарајеву значајан догађај за Републику Српску, јер је ријеч о првој презентацији овог витешког и традиционалног спорта.


"Намјера `Просвјете` је да на овај начин прикаже и приближи мачевање и војничку сабљу грађанству, те створи интерес код младе генерације за спортско мачевање", рекао је Грковић.

Он је додао да ће "Просвјета" настојати да, у сарадњи са искусним мачеваоцима из Србије, формира клубове спортског мачевања, као и удружења поклоника српске војничке сабље и мача, који имају дугу традицију у српској историји.

Грковић је позвао младе људе са подручја Источног Сарајева да у контакту са инструкторима из Србије искажу интерес за вјежбе мачевања.

Организатор дводневног скупа мачевалаца из Србије у Источном Сарајеву, који је почео јуче, организовало је Српско културно и просвјетно друштво "Просвјета".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog