Svijet

Још 29 нафтних цистерни НАТО-а запаљено у Пакистану

Наоружани нападачи запалили су данас још 29 нафтних цистерни НАТО на сjеверозападу Пакистана, што је најновији напад на возила која достављају залихе за међународне трупе у Авганистану од затварања једног од главних граничних прелаза између двије земље.


Званичник локалне управе Абдул Матин изјавио је да се напад догодио у области Митри, око 200 километара источно од Кете, главног града провинције Балуџистан.

Нападачи су пуцали и бацали ракете на цистерне, паркиране у близини једног ресторана поред пута, рекао је Матин, истичући да је у току акција гашења пожара.

Званичник полиције Џамил Кан рекао је да је у нападу учествовало најмање 10 особа.

Пакистан је границу на прелазу Торкам затворио 30. септембра, након што су у ваздушном нападу снага НАТО убијена два пакистанска граничара, а од тада је изведено неколико напада на доставне конвоје, укључујући два напада екстремиста у којима је запаљено 70 нафтних цистерни и убијен један возач.

Пакистански талибани су раније преузимали одговорност за такве нападе и тражили су од владе да трајно забрани НАТО и Америци да користи њихову територију за транспорт залиха у Авганистан.

САД су се извиниле за напад у којем су страдали пакистански граничари, али Исламабад још није отворио овај гранични прелаз.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog