Sport

Ђоковић у финали Пекинга

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Пекингу савладавши Американца Џона Изнера са 7:6, 6:2.


Ђоковић ће у пријестоници Кине титулу бранити против бољег из дуела Давида Ферера и Ивана Љубичића. Овај меч почиње у 12.30 часова по нашем времену.

Ђоковић је овом побједом продужио низ побједа у Пекингу јер је у последње двије године осам пута тријумфовао.

Бранилац титуле је за 87 минута савладао Американца Изнера и дошао на корак од 18. АТП титуле у каријери.

Уколико тријумфује у Пекингу постаће тек другу тенисер у историји који је успио да одбрани титулу на турниру серије 500 на тврдој подлози. То је учинио још само Федерер који је три пута подизао трофеј од 2003. до 2005.

Први носилац турнира у Пекингу Ђоковић је забиљежио 30 побједу на тврдим теренима ове године, а укупно 48 (13 пораза) у сезони. Сјајно је освајао поене на сервис (77%), убацио је пет ас удараца и искористио три од 12 брејк лопти против Американца.

Тренутно 22. тенисер свијета Изнер је 12 пут у 16 мечева поражен од неког тенисера из Топ 10. Са 931 ас ударцем најбољи је у Свјетској серији АТП-а, а тај-брејком у првом сету који је Ђоковић добио са 7:1 изједначио се на мјесту са највише одиграних у сезони, 47 (30-17).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog