Politika

Додик: Настављамо сарадњу са ХДЗ

БАЊА ЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће ова странка подржати кандидатуру лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића или неког другог из те хрватске партије за предсједавајућег Савјета минстара БиХ.


Додик је на коференцији за новинаре у Бањалуци рекао да ће СНСД, након избора наставити сарадњу са ХДЗ БиХ и да би било какво уплитање СДП-а "представља додатно скрнављење могуће толеранције и односа у БиХ", јер оно што је учињено са Жељком Комшићем "за Хрвате представља увреду".

Он је оцијенио да је ствари побједник избора СНСД, који на нивоу БиХ има највише добијених гласова, те да не стоје приче о "васионској" побједи СДП-а БиХ.

Додик је потврдио да ће СНСД у РС наставити коалицију са ДНС-ом и СП-ом, с којима има велики број посланичких мандата, сасвим довољан за брзо формирање власти.

"Имајући у виду комплексу политичку ситуацију и оно што нас чека, могуће је да, заједно са коалиционим партнерима, моделирамо ставове о томе да и неке друге партије укључимо, како бисмо могли заједнички изнијети одговоран посао везан за уставне промјене, европске интеграције, НАТО савез и многа друга питања", најавио је Додик, додавши да РС мора бити јака, јединствена, окупљена око ових питања.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog