Društvo

Чанак: Непријатељи геј параде су непријетаљи државе

НОВИ САД - Предсједник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак сматра да су "непријатељи" државе и Устава Србије сви они који су против окупљања хомосексуалаца и лезбијки на "паради поноса" у недјељу у Београду.


"Ко је против `параде поноса` тај је непријатељ државе и Устава! Јер, ако ми не будемо заштитили право на окупљање хомосексуалаца и лезбијки, сутра ће то право бити одузето мањинским националним заједницама, прекосутра мањинским политичким заједницама, а накосутра то све мирише на `циклон Б` и крематоријум", наводи Чанак у саопштењу поводом организовања "параде поноса".


Главни одбор (ГО) ЛСВ-а на касно синоћ завршеној сједници једногласно је подржао одржавање "параде поноса", јер је то, према ставу ГО, право на различитост загарантовано Уставом Србије.

"Парада поноса", највећи јавни скуп хомосексуалаца, лезбијки, бисексуалаца и транссексуалаца у историји Србије, најављен је за недељу, 11. октобра у 10.00 часова у београдском парку "Мањеж", а очекује се долазак више од 1 000 људи ових сексуалних оријентација.                                        

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog