Politika

О полицијским значкама и развијености општина

Влада Републике Српске је данас засиједала 192. пут.


 

Влада Републике Српске, на данашњој, 192. сједници, донијела је Уредбу о полицијској легитимацији и значки којом се прописује облик, изглед и садржај службене полицијске легитимације и службене значке полиције Републике Српске, за полицијске службенике у Министарству унутрашњих послова, ношење и замјена, рок важења, као и начин вођења евиденција о издатим легитимацијама и значкама.

Влада Републике Српске данас је прихватила Информацију о процесу имплементације програма „Јачање БиХ капацитета за стратешко планирање и развој политика“ за  период  октобар 2009 – септембар 2010. године.

Програм Развојног програма Уједињених нација (UNDP) - „Јачање БиХ капацитета за стратешко планирање и развој политика  (SPPD)“ осмишљен је тако да унаприједи стратешко планирање и развој јавних политика као и управљање јавним финансијама. Програм има секторски приступ и укључује ресорна министарства на нивоу Босне и Херцеговине, Републике Српске те Федерације БиХ.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о степену развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској за 2011.годину.

Развијене јединице локалне самоуправе су: Бања Лука, Бијељина, Гацко, Градишка, Добој, Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Лакташи, Модрича, Мркоњић Град, Пале, Приједор, Прњавор, Теслић, Требиње, Зворник  и Угљевик.

Средње развијене јединице локалне самоуправе су: Билећа, Брод, Вишеград, Дервента, Козарска Дубица, Милићи, Нови Град, Соколац, Србац, Фоча, Челинац и Шамац.

Неразвијене јединице локалне самоуправе су: Братунац, Костајница, Власеница,  Доњи Жабар, Котор Варош, Кнежево, Лопаре, Љубиње, Невесиње, Пелагићево, Петрово, Рибник, Рогатица, Сребреница, Хан Пијесак, Чајниче, Шековићи и Шипово.

Изразито неразвијене јединице локалне самоуправе су: Берковићи, Вукосавље, Источни Дрвар, Источни Мостар, Источни Стари Град, Језеро, Калиновик, Крупа на Уни, Купрес, Осмаци, Оштра Лука, Ново Горажде, Петровац, Рудо и Трново.

У складу са утврђеним критеријумима, Модрича се издвојила из групе средње развијених јединица локалне самоуправе у групу развијених, Билећа се издвојила из групе неразвијених јединица локалне самоуправе у групу средње развијених, док се из групе изразито неразвијених јединица локалне самоуправе, Љубиње си здвојило у групу неразвијених општина.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској, са стањем на дан 30. септембар 2010. године. Информација ће бити достављена Народној скупштини Републике Српске на разматрање.

Влада Републике Српске усвојила је План активности на провођењу посебних мјера заштите и спасавања од сњежних падавина и снијега од интереса за Републику Српску у 2010/2011.години.

У циљу провођења посебних мјера заштите и спасавања од сњежних падавина и снијега и реализације превентивних и оперативних мјера у овој области, доношењем овог плана унаприједиће се и обезбиједити свестраније ангажовање републичких органа управе, локалних заједница, јавних предузећа и других субјеката на заштити и спасавању људи и материјалних добара од ове природне несреће.

Влада Републике Српске прихватила је Приједлог програма кампање "Равноправно за жене на селу" за 2010. годину, те приједлоге програма за кампање "Породица без насиља" и "Бијела врпца".

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одобрењу средстава у износу од 1.960.000,00КМ, општини Вишеград, за суфинансирање изградње путева на подручју Општине.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одобрењу средстава у износу од 780.000,00КМ, општини Србац, за суфинансирање изградње путева на подручју Општине.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одобрењу средстава у износу од 75.000,00КМ, општини Невесиње, за суфинансирање изградње путева на подручју Општине.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности Министарству породице, омладине и спорта на План утрошка средстава за период 01.01-30.09.2010. година, са позиције Помоћи за изградњу, реконструкцију и санацију спортских објеката, у износу од 90.000,00КМ. Поменута средстава планирана су за набавку опреме за спортску дворану у Пелагићеву. Опрема би служила за одржавање наставе физичког васпитања и спортских приредби.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на План утрошка средстава-текуће помоћи Министарству здравља и социјалне заштите са позиције Суфинансирање социјалних институција, за период 01.01 - 30.09.2010. година, у износу од 411.975,00 КМ.

Влада Републике Српске дала је сагласност Министарству за избјеглице и расељена лица за трошење новчаних средстава, са позиција: Намјенска издвајања за финансирање повратка у РС (18.000,00 КМ), Намјенска издвајања за рјешавање проблема интерно расељених лица (26.000,00 КМ), Намјенска издвајања за рјешавање

проблема интерно расељених лица (10.000,00 КМ), Намјенска издвајања за финансирање повратка у РС (93.000,00 КМ), Намјенска издвајања за финансирање повратка у РС (77.000,00 КМ), Намјенска издвајања за финансирање повратка у ФБиХ (15.000,00 КМ).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog