Sport

Игре Комонвелта: Да ли је вода исправна

ЊУ ДЕЛХИ - Организатори Игара Комонвелта покренули су данас истрагу о квалитету воде у базенима за пливање у аквацентру у Њу Делхију након инфорамција према којима се више од 50 пливача разбољело.


Око 40 енглеских и 12 аустралијских пливача изјавило је да се лоше осјећају након што су користили аквакомплекс С.П Мухерџи, а званичници екипа оцјењују да је проблем настао загревањем базена.

"Морамо испитати тај случај хитно, јер ако вода није сигурна - онда је јасно да не треба користити базене. Квалитет воде и хране је тестиран", изјавио је Мајк Фенел, предсједник Федерације Игара Комонвелта.

Стомачни проблеми су разог због кога два аустралијска такмичара нису наступила.

 

"Такође због стомачних проблема освајачи бронзаних олимпијских медаља Ендру Лотерштајн и Хејден Стокел нису учествовали у тркама 100 метара делфин и 100 метара леђним стилом", изјавио је за АФП портпарол екипе.

Лаутерштајн је изостао јуче из финалне трке на 50 метара делфин стилом, док је његов екипни колега Џеф Хјуџајл /Geoff Huegill/ освојио сребро.

Хигел је потом изјавио новинарима да је био разочаран, јер се надао да ће његов пријатељ учестовати данас у трци, али је Лаутерштајн данас по доласку директно из аутобуса отишао у тоалет.

Портпарол канадске пливачке екипе саопштио је да се више чланова екипе жалило на мање проблеме, док су представници енглеске екипе рекли да је двоје њихових такмичара оздравило и да је спремно за такмичење.

Пливачка такмичења почела су у понедјељак, 4. октобра, и на програму су до 14. октобра, дан прије затварања Игара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog