Društvo

ЦЈБ Бања Лука: Проблеми са регистрацијом ''шкоде'' због Ш

БAЊA ЛУКA - Због словне грешке у регистру Центра јавне безбједности Бања Лука власници возила марке "шкода" на регистрацију возила морају да чекају и по 15 дана, а у том периоду не смију да возе своје аутомобиле.


У новим регистарским подацима, умјесто ранијег назива "скода", сада пише "шкода", па софтвер не може да нађе ову марку возила у бази података, због чега није могуће регистровати возило, пише "Глас Српске".

Начелник ЦЈБ Бања лука Дарко Ћулум рекао је да су сви шалтери за регистрацију моторних возила електронски повезани са овлашћеним станицама за технички преглед.

Он је објаснио да послије техничког прегледа возила, поменуте станице попуњавају електронски образац о извршеном техничком прегледу, односно захтјев за регистрацију, гдје уносе и марку возила, на примјер "скода", "шкода", "голф", а када странка дође на шалтер за регистрацију возила, референт електронски преузима захтјев о урађеном техничком прегледу и нема могућност исправке марке возила у поменутом обрасцу.

"Како у бази Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ која се користи на шалтерима за регистрацију возила ова возила имају назив `шкода`, због неслагања назива, референт не може да региструје возило док се ти називи не усагласе", додао је је Ћулум.

Он је нагласио да називе у бази могу да мијењају само администратори ИДДЕЕА.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog