Sport

Панатинаикос побиједио Игокеу у новој дворани у Лакташима

Кошаркаши грчког Панатинаикоса побиједили су вечерас у ревијалном сусрету у Лакташима екипу Игокее, резултатом 85:67.


Петоструки прваци Европе, предвођени Дијамантидисом, Царцарисом, Сатом, увеличали су тако отварање дворане у Лакташима, у којој ће александровачки састав играти НЛБ лигу.

Игокеа је пружила добар отпор током првог полувремена, да би у наставку сусрета до изражаја дошла надмоћ „атинских зелених“ који су из минута у минут повећавали своју предност до коначних 18 поена разлике.

Утакмица је одиграна пред препуним трибинама, а на утакмицу и отварање дворане у Лакташима дошли су бројни гости- позната имена из свијета кошарке.

КАПАЦИТЕТ ДВОРАНЕ 3.100 МЈЕСТА

У Лакташима је данас отворена Јавна установа "Спортска дворана", чија изградња је коштала 15 милиона КМ.

Објекат чији је капацитет 3.100 мјеста, свечано су прогласили отвореним предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и начелник општине Лакташи Милован Тополовић.

Додик је изјавио да је дворана капиталног карактера, јер ријеч не само о спортском, већ и културном и привредном објекту, те захвалио свима који су помогли њену изградњу, прије свега Тополовићу, те извођачу радова предузећу "Нискоградња" из Лакташа.

"Захваљујем се и онима који су нас оспоравали, критиковали и говорили да је тешко вријеме и да не треба градити. Они су нам били мотив да издржимо и докажемо да ово можемо урадити. Тек сам сада схватио шта значи имати опозицију, која може да гура да буде боље", истакао је Додик.

Премијер РС потврдио је да је Влада РС издвојила дио средстава за градњу овог објекта и истакао да није тачно да Лакташи лако добијају све што желе, као што се може чути.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog