Politika

Лагумџија: Не пристајемо на уцјене

САРАЈЕВО - Предсједник СДП БиХ Златко Лагумџија рекао је данас у Сарајеву током сусрета са предсједником Националног демократског института из Вашингтона Кенетом Волаком да ова странка неће пристати на уцјене "приликом формирања влада на било којем нивоу".


У саопштењу СДП-а БиХ наводи се да је предсједник НДИ-ја честитао Лагумџији на увјерљивој побједи СДП-а и информисао га да ће НДИ у другим државама примјењивати успјешно искуство проистекло из партнерства на изради СДП-ових пет политика.

Волак је изразио пуну подршку у формирању парламентарне већине, чији ће фокус бити конкретан програм промјена за БиХ и изразио наду да ће нова власт убрзати интеграционе процесе приступања НАТО-у и ЕУ.

Лагумџија је рекао да је СДП добио мандат грађана да направи промјене у земљи и, како је навео, само на тим основама ће градити односе и са другим политичким субјектима.

Предсједник СДП-а се захвалио НДИ-у на вишегодишњој сарадњи, а посебно на помоћи на изради пет политика СДП-а које су окосница Изборног програма, те изразио наду да ће се та сарадња наставити и у будућности.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog