Društvo

Асфалт повезао Србац и језеро Стублаja

СРБАЦ - У општини Србац данас је завршено асфалтирање пута до бардачког језера Стублаја, дужине 780 метара, за шта је из буџета општине Србац издвојено 80.000 КМ. Пут до језера Стублаја саградила је лакташка фирма "Нискоградња".


"Овај и двадесетак других сеоских и некатегорисаних путева у србачкој општини асфалтирају се у складу са Планом капиталних инвестиција у области путне инфраструктуру за 2010. годину, чиме стварамо предуслове за развој руралног подручја и задржавање становништва да се не сели у градско подручје", рекао је Срни шеф Одсјека за стамбене и комуналне дјелатности општине Србац Милан Скробоња.

Он је додао да су данас почели и радови на асфалтирању дионице од пола километра која ће спајати Сарајевску улицу у Српцу са Инађолском улицом, у истоименом приградском насељу.

"Асфалтирање ове дионице биће од великог значаја за развој туризма у познатом излетишту Бардача. Језеро Стублаја из кога се водом снабдијева бардачки рибњак има површину од 12 хектара и познато је по спортском риболову.На његовој обали налази се око 30 рибарских викенд кућа и исто толико платформи спортских риболоваца", рекао је предсједник Спортског риболовног друштва "Стублаја" Милован Рачић и додао да су се сада стекли услови за организовање државних и других првенстава у спортском пецању на шарана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog