Društvo

Нови интерент сервис МУП РС

БАЊА ЛУКА - Путем нових сервиса на интернет страници МУП Републике Српске грађани могу провјерити информацију о украденим и изгубљеним документима који су проглашени неважећим, погледати фотографију регистрованог саобраћајног прекршаја, те приступити интернет сајту путем мобилног телефона, рекла је портпарол МУП-а РС Мирна Шоја.


"Сервис провјере украдених и изгубљених докумената омогућава провјеру да ли је документ у евиденцији изгубљених и украдених докумената МУП-а РС за које није истекао рок важења. У евиденцији изгубљених и украдених докумената су документи издати на територији РС, проглашени неважећим у Службеном гласнику РС и са правоснажним рјешењем", рекла је Шоја Срни.

Према њеним ријечима, сервис омогућава провјеру за личну карту, путну исправу, возачку дозволу, саобраћајну дозволу и потврду о власништву возила и потврду о регистрацији.

"Након што се изабере врста документа, унесе његов серијски број, датум издавања и мјесто издавања, надлежни орган, кликом на `провјери` добија одговор о статусу провјераваног документа", појаснила је Шоја.

Она је истакла да овај сервис може користити финансијским институцијама, судовима, али и другим правним лицима и појединицима да избјегну злоупотребе и пословне преваре лица која користе украдене или изгубљене документе који су проглашени неважећим.

"Увид у фотографију саобраћајног прекршаја регистрованог стационарним радаром може се остварити тако да власник возила којим је почињен овај прекршај укуца број обавјештења о почињеном прекршају и број регистрације возила", навела је Шоја.

Она је додала да грађани имају и директан увид у стање на локацији за издавање личних докумената у Бањалуци јер је страница повезана са камерама постављеним на тој локацији.

Интернет страница МУП-а РС је www.mup.vladars.net.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog