Svijet

Tурска отвара канцеларију у Рамали

АНКАРА - Турска ће отворити канцеларију трговинског представништва у Рамали, граду на палестинској територији како би промовисала везе са палестинском управом, саопштио је турски министар за спољну трговину Зафер Каглајан, а преносе данас турски медији.


"Отворићемо канцеларију у Рамали како због наше спољне трговине тако и да би наше компаније могле боље да раде", изјавио је Каглајан на форуму турских и палестинских бизнисмена у Анкари.


Високотиражни дневник "Хуријет" наводи да је министарство објавило да се степен трговинске размјене између двије земље повећан на око 30 милиона долара у 2009. години од чега је велика већина турског извоза.

Канцеларија би требало да буде отворена у наредних неколико седмица, додао је Каглаја, позивајући турске бизнисмене да улажу у Палестину.

Турска, коју од 2002. године предводи конзерватино-исламска влада активно подржава палестинско питање а била је главни савезник Израела у региону, али су се билатерални односи погоршали од израелске војне акције у Појасу Газе крајем 2008. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog