Društvo

Засједа код Груда: Највећа оружана пљачка икад

У спектакуларној пљачки транспортног возила Агенције за обезбјеђење "Пума сектор" Бања Лука, које је превозило новац Уникредит банке, украдено је око пет милиона евра.


Новац, власништво Уникредит банке, отет је док је транспортован према Хрватској.

У највећој оружаној пљачки забиљеженој до сада у БиХ учествовало је више нападача, а били су наоружани "зољом", аутоматским пушкама и пиштољима. Напад су извели са најмање четири возила, нападу нико није повријеђен, а разбојници су у бијегу с новцем запалили три возила.

"Фокус" пише да се претпоставаља да су пљачкаши имали детаљне информације о кретању возила с новцем, што им је омогућило да организују засједу на регионалном путу Приваљ - Груде, у мјесту Дужице.

У једној кривини, разбојници су комбијем препријечили пут блиндираном комбију који је превозио новац, за којим је у пратњи ишао "рено меган", такође власништво агенције "Пума сектор".

Када су их зауставили, разбојници су поискакали из шумарка са упереним пушкама. Истовремено, један разбојник пришао им је с леђа аутомобилом "ровер" и забио се у "рено меган", који је био у пратњи транспорта новца.

Једна група разбојника онеспособила је раднике обезбјеђења и покупила вреће с новцем, а друга група запалила је "ровер" и комби, којим су попријечили пут.

Са плијеном су послије тога сјели у трећи аутомобил, који их је чекао у близни мјеста напада и са њим кренули у непознатом смјеру. Полицији је убрзо пријављено да гори непознато возило на локалном путу Дужице - Расно.

У прикривању трагова нападачи су, како се претпоставља, одатле наставили бијег четвртим аутомобилом.

Портпарол МУП-а Западнохерцеговачког кантона потврдио је да су разбојници у пљачки новца користили минимално четири аутомобила.

У полицији нису дали више детаља, с циљем заштите истраге, а исто објашњење имали су и у банци чији је новац покраден.

Из извора блиских истражним органима сазнаје се да су лопови само покупили вреће у којим је био папирни новац док су вреће са кованицама остале нетакнуте. Претпоставља се да их нису украли због тежине, која би им успоравала бјекство.

Јаке полицијске снаге убрзо послије пљачке блокирале су све могуће прилазе око Груда и Широког Бријега, а постављен је и већи број пунктова на путевима широм кантона.

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog